Stevia - ჰუქსოლი სტევია გლუტენის გარეშე 300 ტაბლეტი

15.60

16.60

მახასიათებლები

აღწერა

ჰუქსოლი-სტევია

 

შემადგენლობა: სტევია

 

   სტევია (ლათინურად Stévia) თაფლოვანი, ანუ ტკბილი მცენარეა. გავრცელებულია სამხრეთ და ცენტრალურ ამერიკაში. 1931 წელს ფრანგმა ქიმიკოსებმა ბრიდელმა და ლავიემ სტევიიდან გამოყვეს გლიკოზიდები, რომლებიც მცენარეს ტკბილ გემოს აძლევენ. ექსტრაქტები, რომლებსაც ეწოდა სტევიოზიდები (steviosides) და რებაუდიოზიდები (rebaudiosides), საქაროზაზე 250–300–ჯერ უფრო ტბილი აღმოჩნდა.

 


300 აბი =15გ

 

საკვები ღირებულება

100მგ პროდუქტში

1 ტაბლეტი(=50მგ)

ენერგეტიკული ღირებულება

298 კკალ

0,2 კკალ

ცხიმები

0,5გ

<0,5გ

ნახშირწყლები

68,5გ

<0,5გ

ცილები

<0,5გ

<0,5გ



სტევიის უპირატესობებია:

  • 100%-ით ნატურალური პროდუქტი;
  • სტევიას ექსტრაქტი - სტევიოზიდი 150–300–ჯერ ტკბილია შაქარზე;
  • აქვს პრაქტიკულად ნული კალორია;
  • ამცირებს სისხლში შაქრისა და ცუდი ქოლესტერინის დონეს;
  • ხელს უწყობს სისხლძარღვების გამაგრებას, არტერიული წნევის ნორმალიზებას;
  • აწესრიგებს ნივთიერებათა ცვლას, ებრძვის ჭარბწონიანობის, შაქრიანი დიაბეტის, პანკრეატიტის, ათეროსკლეროზის განვითარებას;
  • სტევიოზიდის გამოყენებით მცირდება მიდრეკილება ალკოჰოლისა და თამბაქოს მიმართ;
  • ხელს უშლის კარიესის განვითარებას;
  • აუმჯობესებს თმის, კანის, ფრჩხილების მდგომარეობას;
  • მდგრადია მაღალი ტემპერატურისა და ტუტეების მიმართ, რაც კულინარიაში გამოყენების შესაძლებლობას იძლევა;
  • არ შეიცავს გლუტენს


უსაფრთხოება:

გლუტენი მცენერეული წარმოშობის ცილაა, რომელსაც შეიცავს მარცლოვანი კულტურები: ხორბალი, ჭვავი, ქერი და მცირე რაოდენობით შვრია. დღეისათვის, ბავშვთა ასაკში ხშირია ისეთი მდგომარეობა(1/80-დან 1/200-მდე), როდესაც აღინიშნება ფერმენტის ნაკლებობა, რომელიც ხელს უწყობს გლუტენის გადამუშავებას.  შესაბამისად, ვითარდება გლუტენის აუტანლობა, რაც კლინიკურად ვლინდება კუჭ-ნაწლავის პრობლემებით: ხშირ შემთხვევაში ფაღარათით(იშვიათად ყაბზობით), მეტეორიზმით, სტეატორეით, მუცლის ტკივილით ანუ კოლიკით.

შედარებით ნაკლები სიხშირით გლუტენის აუტანლობა გვხდება მოზრდილ ასაკშიც.

მწარმოებელი:

Nutrisum gmbH & Co. KG გერმანია

მსგავსი პროდუქცია