შუმი, ქინძმარაული, საფერავი, წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო.

22.10

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
ღვინო
სახეობა
ნახევრადტკბილი
ფერი
წითელი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველო-კახეთი
ბრენდი
შუმი
ყურძნის ჯიში
საფერავი
ტექნოლოგია
მუხის კასრი
ალკოჰოლის პროცენტი
12.5%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

ღვინო დამზადებულია საფერავის ჯიშის ყურძნისაგან, მოწეული “შუმის“ კუთვნილ ვენახში “ნადოლობარი“, გაშენებული ქინძმარაულის მკაცრად კონტროლირებად მიკროზონაში. ვენახი მდებარეობს მდინარე ალაზნის მარცხენა სანაპიროზე, ზღვის დონიდან 400 მეტრ სიმაღლეზე. ღვინო არის მუქი ბროწეულის ფერი, მკვეთრად განვითარებული ბუკეტითა და გამოხატული ჯიშური არომატები, ახასიათებს მწიფე ხილის, კენკრის განუმეორებელი არომატი და ხავერდოვანი სტრუქტურა. სასურველია, მიირთვათ +14-16°C ტემპერატურაზე.


ბრენდის ისტორია

ღვინის კომპანია შუმი დაარსებულია 2001 წელს და მდებარეობს მევენახეობა-მეღვინეობის ისტორიულ ცენტრში, სოფ. წინანდალში. სიტყვა შუმი ძველი დროიდან საქართველოში ნიშნავდა განუზავებელ, სუფთა ღვინოს. ღვინის კომპანია შუმის მფლობელობაშია ვენახები საქართველოს თითქმის ყველა უნიკალურ მიკროზონაში. კომპანია შუმის ასორტიმენტი მოიცავს წითელ და თეთრ, მშრალ, ნახევრად მშრალ და ბუნებრივად ნახევრადტკბილ ღვინოებს, ბიო ღვინოს, შემაგრებულ ღვინოს, ღვინის ბრენდის და ჭაჭას. კომპანიის მიერ წარმოებული პროდუქცია არაერთხელ იქნა აღიარებული და დაჯილდოვებული მრავალ საერთაშორისო თუ ადგილობრივ გამოფენასა და დეგუსტაციაზე. ღვინის კომპანია შუმმა პირველმა საქართველოში დააარსა ვაზისა და ღვინის მუზეუმი „ვაზიონი“, სადაც წარმოდგენილია გადაშენებას გადარჩენილი 325 ქართული და 105 – მსოფლიოში გავრცელებული ვაზის ჯიშები.


მსგავსი პროდუქცია