როიალ ხვანჭკარა, სასაჩუქრე ტვიში, ცოლიკოური, თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო.
64.90
₾მახასიათებლები
სპეციფიკაციები
აღწერა
დახასიათება
როიალ ხვანჭკარას ეს თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო - ტვიში - დამზადებულია ცოლიკოურის ჯიშის ყურძნისგან. ის გამოირჩევა ღია ჩალისფერი შეფერილობითა და ოდნავ მომწვანო ელფერით. არომატში იგრძნობა მწვანე ვაშლის, გარგრისა და ტროპიკული ხილის ნოტები, გემო კი საშუალოდ ტკბილია, დაბალანსებული მჟავიანობით.
ბრენდის ისტორია
კომპანია როიალ ხვანჭკარა 2015 წელს დაარსდა, თუმცა რაჭული მეღვინეობის ისტორია 1870-იანი წლებიდან იწყება, როდესაც ადგილობრივმა დიდებულებმა კონსტანტინე და ქაიხოსრო ყიფიანებმა ალექსანდროულის ყურძნიდან ლეგენდარული ყიფიანის ღვინის წარმოება დაიწყეს. წლების განმავლობაში ტექნოლოგიის სრულყოფის შემდეგ ყიფიანის ღვინო გაფართოვდა საერთაშორისო ბაზარზე 1897 წელს და მოიპოვა გრან-პრი ღვინის საერთაშორისო გამოფენაზე ოსტენდში, ბელგია 1907 წელს. ექსპერტებმა ყიფიანის ღვინო ბურგუნდიულ ღვინოებსაც კი შეადარეს მისი ხავერდოვანი და ნაზი გემოთი. მოგვიანებით, ახლადშექმნილმა საბჭოთა ხელისუფლებამ ქართული არისტოკრატული ოჯახის მიღწევების დამალვის მიზნით ყიფიანის ღვინოს „ხვანჭკარა“ უწოდა. როიალ ხვანჭკარას ვენახები 18 ჰექტარზეა გადაჭიმული რაჭის ხუთ სოფელში: სადმელის ჭალაში, ჟოშხაში, ქოველში, ტოლასა და ჭყვიშში, საფუძვლიანად მოვლილი. ტერიტორია ზღვის დონიდან 450-დან 75 მეტრამდე მერყეობს და აქვს ნოტიო ჰავა. ვენახების იდეალური ადგილმდებარეობა და მოწინავე ტექნოლოგიები ხელს უწყობს ბუნებრივად ნახევრადტკბილი და კლასიკური მშრალი წითელი ღვინოების წარმოებას. როიალ ხვანჭკარას კომპანიის მთავარი მეღვინეა ლადო უზუნაშვილი - საერთაშორისოდ აღიარებული პროფესიონალი ავსტრალიაში, რომელიც 1987 წლიდან მუშაობს. მის მიერ შექმნილმა ღვინოებმა 150-ზე მეტი ოქროს, ვერცხლის და ბრინჯაოს მედალი მოიპოვა სხვადასხვა გლობალურ კონკურსებზე. სამეფო ხვანჭკარას ღვინოები ყოველთვის გამოირჩევა კლასიკური ქართული ხასიათით, რაჭული ღვინის დაყენების მრავალსაუკუნოვანი ტრადიციების ჰარმონიზაცია თანამედროვე დინამიკასთან.