ქინძმარაული მარანი, სამი ქვევრი, კუპაჟი, თეთრი მშრალი ღვინო, 2019 წ.

33.90

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
თეთრი ღვინო
სახეობა
მშრალი
ფერი
თეთრი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველო-კახეთი
ბრენდი
ქინძმარაული მარანი
ყურძნის ჯიში
რქაწითელი, ქისი, ხიხვი
წელი
2019
ტექნოლოგია
ქვევრი
ალკოჰოლის პროცენტი
12%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

ქინძმარაული ველის თეთრი მშრალი ღვინო დამზადებულია ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, კახეთის რეგიონში მოწეული სამი ყურძნისგან-რქაწითელი, ხიხვი და ქისი. სასმელი გამოირჩევა ოქრისფერი შეფერილობით, თეთრი ხილის, თაფლისა და ნესვის არომატით. ღვინო სხეულიანია და აქვს ხანგრძლივი, ხავერდოვანი დასრულება. რეკომენდებულია მიირთვათ 13-15 გრადუს ტემპერატურაზე.


ბრენდის ისტორია

კომპანია „ქინძმარაულის მარანი“ დაარსდა 2001 წელს. კომპანიის თანამედროვე საწარმო უახლესი ტექნიკით არის აღჭურვილი.

როგორც ცნობილია, საქართველოში ადგილობრივი ვაზის 500-მდე აბორიგენული ჯიში არსებობდა, აქედან 423 „ქინძმარაულის მარანის“ მიერ მოძიებულია და ქარხნის მიმდებარე ტერიტორიაზე არსებულ საკოლექციო ვენახშია გაშენებული. ვენახები და საწარმო საქართველოს ისტორიული კუთხის- კახეთის შუაგულში მდებარეობს. ეს კუთხე მდიდარი და მრავალფეროვანი მევენახეობის კულტურით გამოირჩევა, რაც განპირობებულია უნიკალური კლიმატური პირობებითა და ლანდშაფტით.

ეს გამორჩეული ადგილმდებარეობა „ქინძმარაულის მარანს“ საშუალებას აძლევს კახური ყურძნის ჯიშებისგან და მეღვინეობის ტრადიციების გამოყენებით აწარმოოს ღვინის ოცამდე სახეობა, ამავდროულად, კომპანია აწარმოებს ორი სახეობის, ქართულ ტრადიციულ სპირტიან სასმელს - ჭაჭას.


მსგავსი პროდუქცია