Nodus, ბობალი, წითელი მშრალი ღვინო.
39.00
₾მახასიათებლები
სპეციფიკაციები
აღწერა
დახასიათება
Nodus-ის ორგანული წითელი მშრალი ღვინო ყურძენ ბობალისგანაა დაყენებული, რომელიც რჩეული ვენახებიდან საგულდაგულოდ იკრიფება. ღვინო მაცერაციის პროცესს დაბალ ტემპერატურაზე გადის, რის შემდეგაც მუხის კასრში ძველდება, სადაც ის დაბალანსებულ, შებოლილ მუხის არომატს იძენს. სასმელს მუქი წითელი შეფერილობა, წითელი კენრის, სანელებლების, შებოლილი არომატი და სავსე გემო აქვს ვანილისა და კარამელის ელემენტებით, დაგემოვნებისას იგრძნობთ სასიამოვნო, რბილ ტანინს. ძალიან უხდება ხორცს, თევზს, პასტასა და ბრინჯის კერძებს. ღვინის დაგემოვნებისთვის იდეალური ტემპერატურა 15-18 გრადუსია. შესაძლებელია გაიკეთოს ბუნებრივი ნალექი.
ბრენდის ისტორია
ადოლფო დე ლას ჰერას მარინმა 1985 წელს ეკოლოგიურად სუფთა ღვინის საწარმო. თავდაპირველად ვაზი და ტყე გაშენებული იყო 540 ჰექტარ მიწაზე, საიდანაც 80% იყო 40 წლის და მოდიოდა მათთვის მშობლიური და საკმაოდ მნიშვნელოვანი ყურძნის ჯიში ბობალი. ადოლფო დე ლას ჰერას მარინი ერთ-ერთი პირველი იყო, რომელმაც შემოიტანა მერლო და კაბერნე. ადოლფო აწარმოებდა და ასხამდა მხოლოდ ხარისხიან ღვინოს, ადრეულ წლებშივე მან დაიწყო თავისი ღვინის მარკეტინგი, აღმოაჩინა ახალი კუპაჟები და ღვინის დამზადების ტექნოლოგიები. მარინას შემდეგ, 90-იანი წლების ბოლოს მეღვინეობა მისმა ვაჟმა, ადოლფო დე ლას ჰერას პოლომ გადმოიბარა, რომელმაც რევოლუცია მოახდინა ღვინის წარმოების ხარისხში და შემოიტანა ახალი ჯიშები, როგორებიცაა სირა, შარდონე, კაბერნე ფრანკი და სხვა. Nodus-ი დღეს არაერთი სახეობის ღვინოს აწარმოებსას, მაგრამ ყველაზე მნიშვნელოვნად მაინც Nodus Tinto de Autor და Nodus Chardonnay ითვლება. მათი ღვინის დამზადება საკმაოდ ხანგრძლივი, შრომატევადი და კომპლექსური პროცესია, სასმელი მუხის კასრში ძველდება. დღეს Nodus-ი გთავაზობთ ბაზარზე ერთ-ერთ ყველაზე მრავალფეროვან ასორტიმენტს. კომპანიას უკვე აქვს თავისი ადგილი საუკეთესო ღვინის სიებში და მოიპოვა არაერთი მნიშვნელოვანი ჯილდო.