ლაგვინარი, ციცქა-ცოლიკოური, თეთრი მშრალი ღვინო, 2019 წ.
74.80
₾მახასიათებლები
სპეციფიკაციები
აღწერა
დახასიათება
ლაგვინარის თეთრი მშრალი ღვინო ორი ჯიშის ყურძნისგან, ციცქასა და ცოლიკოურისგანაა დაყენებული იმერეთში, ტრადიციულადაა ფერმენტირებული და დაძველებული ქვევრში. სასმელს ნარინჯისფერი შეფერილობა, ხილის არომატი და ცოცხალი გემო აქვს. 16-20 გრადუსი ღვინის დასაგემოვნებლად იდეალური ტემპერატურაა.
ბრენდის ისტორია
ლაგვინარი პატარა ღვინის მარანია საქართველოში, რომელიც ექიმმა ეკო ღლონტმა დააარსა. კომპანია მჭიდროდ თანამშრომლობს მევენახეებთან და იყენებს ადგილობრივ ყურძნის ჯიშებსა და მეღვინეობის უძველეს, ტრადიციულ ტექნოლოგიას, ქვევრში ფერმენტაციას, ისინი ცდილობენ ხელი შეუწყონ მდგრადი ქართული მეურნეობის განვითარებას და შეინარჩუნოს მისი მდიდარი კულტურული მემკვიდრეობა. ლაგვინარის ღვინო მრავალ რესტორანშია, რომელსაც მიშელინის ვარსკვლავი აქვს მინიჭებული, ასევე მას შეხვდებით ლონდონში, ცნობილ ღვინის მაღაზიაში, Hedosim-ში. კომპანიას ღვინო ექსპორტზე გააქვს დიდ ბრიტანეთში, ნორვეგიაში, ავსტრიასა და საფრანგეთში.