კრისტალვაგი

41.50

მახასიათებლები

პროდუქტის დეტალები

ბრენდი
პრობიოტიკალ ს.პ.ა
ქვეყანა
იტალია
ჯენერიკი
პრებიოტიკები
დოზა
356მგ
ფორმა
კაფსულა
რაოდენობა შეფუთვაში
20

აღწერა

დასახელება - კრისტალვაგის გამოყენების ინსტრუქცია

კრისტალვაგი არის სიმბიოტიკური (პრობიოტიკი + პრებიოტიკი), რომელიც შეიცავს მიკროკაფსულირებულ სიცოცხლისუნარიან ლაქტო- და ბიფიდობაქტერიებს: Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus crispatus, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve და fructooligosaccharides.

კრისტალვაგი ახდენს ნაწლავის და ვაგინალური მიკროფლორის შემადგენლობის ნორმალიზებას და წარმოადგენს ნაწლავისა და ვაგინალური მიკროფლორის ბუნებრივი ბალანსის წყაროს.

ლაქტობაცილები ითვლებიან ბუნებრივ კონკურენტებად მიკრობიომში ადგილისთვის და საკვების სუბსტრატისთვის, ნაწლავების კოლონიზაციის უნარის გამო და, შედეგად, პათოგენური ბაქტერიების პასიურად გადაადგილების და მიკროფლორის ნორმალური ბალანსის აღდგენის გამო. ლაქტო- და ბიფიდობაქტერიები ზრდის ორგანიზმის არასპეციფიკურ წინააღმდეგობას და აქვთ იმუნომოდულატორული ეფექტი.

ნორმალური მიკროფლორის ბაქტერიები, რომლებიც კრისტალვაგის ნაწილია, ააქტიურებენ ნაწლავში პარიეტულ მონელებას, მონაწილეობენ ცილების, ცხიმების, ნახშირწყლების ფერმენტულ დაშლაში, აგრეთვე ნაღვლის მჟავების და ქოლესტერინის მეტაბოლურ პროცესებში. ლაქტო- და ბიფიდობაქტერიები ასინთეზირებენ ამინომჟავებს, პანტოტენის მჟავას, K ვიტამინს და B ვიტამინებს, ხელს უწყობენ რკინის, კალციუმის, ვიტამინის D შეწოვას. ბლოკავს ნაწლავიდან საშოში ოპორტუნისტული მიკროორგანიზმების შეღწევას, ხელს უწყობს ნაწლავისა და ვაგინალური ლორწოვანის ლოკალური იმუნიტეტის ნორმალიზებას და ზრდის მის წინააღმდეგობას პათოგენური და ოპორტუნისტული მიკროფლორის მიმართ.

ლაქტობაცილები, რომლებიც კრისტალვაგის ნაწილია, ანადგურებენ ნახშირწყლებს საშოში და წარმოქმნიან რძემჟავას. მჟავე გარემო ორგანოს ნორმალური მდგომარეობისა და ფუნქციონირების ერთ-ერთი მთავარი ფაქტორია. ვაგინალური შიგთავსის მჟავიანობა განისაზღვრება რძის, ძმარმჟავას და დაბალმოლეკულური წონის ცხიმოვანი მჟავების არსებობით, რომლებიც წარმოიქმნება ეპითელური უჯრედების ნახშირწყლებიდან. Lactobacillus-ის გვარის ბაქტერიები აფერმენტებენ ნახშირწყლებს ალიფატურ ცხიმოვან მჟავებად და უზრუნველყოფენ მათი ნორმალური დონის შენარჩუნებას.

ნორმალური ვაგინალური pH არის მჟავე დიაპაზონში 3.7-4.5.

მჟავე გარემოში ლაქტობაცილები აქტიურად ეჯიბრებიან სხვა მიკროორგანიზმებს ვაგინალური ეპითელური უჯრედების ადჰეზიის შესაძლებლობისთვის, აქვთ მასტიმულირებელი მოქმედება იმუნურ სისტემაზე, სეკრეტორული იმუნოგლობულინის (sIgA), ლიზოზიმის, კომპლემენტის და ადგილობრივი იმუნიტეტის სხვა ფაქტორების წარმოებაზე.

ვაგინალური pH დონე შეიძლება გაიზარდოს ასაკთან ერთად, საკვერცხის სტეროიდული ჰორმონების გავლენის ქვეშ, მენსტრუალური ციკლის დროს და ორსულობის დროს. ცვლილებები შეიძლება მოხდეს სხვა ფაქტორების გავლენითაც: სხეულის მასის ინდექსი, საშვილოსნოს ყელის და საშოს დაავადებები, სექსუალური აქტივობის დონე, ჰორმონალური კონტრაცეპტივების მიღება, ორგანიზმში ინფექციური პროცესების არსებობა; სისტემური დაავადებები, სისტემური ან ადგილობრივი ანტიბაქტერიული თერაპია, პირადი ჰიგიენის დარღვევა და ა.შ. ეგზოგენური და ენდოგენური ფაქტორების, მათ შორის ტემპერატურისა და ჟანგბადის გავლენის ქვეშ.

სიმბიოტიკი კრისტალვაგი შეიცავს პრობიოტურ კულტურებს, რომელთა თითოეული უჯრედი დაცულია ლიპიდური მატრიცით მიკროინკაფსულაციის ტექნოლოგიის გამოყენებით. ეს მეთოდი უზრუნველყოფს მიკროორგანიზმების გასტრორეზისტენტობის გაზრდას, რომლებიც ამგვარად შედიან ნაწლავში სიცოცხლისუნარიანად და გამოავლენენ თავიანთ სასარგებლო თვისებებს.

აქტივობა ფიზიოლოგიური არსებობის ადგილებში, როგორც ნორმალური მიკროფლორა (ნაწლავები, საშო), რომელიც უზრუნველყოფს ნაწლავისა და ვაგინალური მიკროფლორის ბუნებრივი ბალანსის წყაროს.

მიკროკაფსულაციის ტექნოლოგიას შეუძლია მნიშვნელოვნად დაიცვას მიკროორგანიზმები და შეინარჩუნოს შტამის სიცოცხლისუნარიანობა ყველაზე რთულ პირობებში გამოყენებისას. მიკროკაფსულებში არსებული მიკროორგანიზმების 100% აღწევს ნაწლავებში, ჩვეულებრივი მიკროორგანიზმების 20%-თან შედარებით, რომლებიც არ არიან საფარები. მიკროინკაფსულირებული ფორმის მაღალი ეფექტურობა ნაწლავის კოლონიზაციაში ცანს კლინიკურ კვლევაში იგივე შტამების გამოყენებით დაფარული და დაუფარავი ფორმით. შედეგებმა აჩვენა, რომ კოლონიზაცია მიიღწევა ერთსა და იმავე დროს პრობიოტიკის სხვადასხვა რაოდენობით გამოყენებისას

მსგავსი პროდუქცია