ჯუსო, რქაწითლი, თეთრი მშრალი ღვინო, 2020 წ.

51.70

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
თეთრი ღვინო, ბუნებრივი ღვინის ასოციაცია, ღვინო მცირე მარნებიდან
სახეობა
მშრალი
ფერი
თეთრი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველო-კახეთი
ბრენდი
ჯუსო
ყურძნის ჯიში
რქაწითელი
წელი
2020
ტექნოლოგია
ქვევრი
ალკოჰოლის პროცენტი
13.5%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

ჯუსოს რქაწითელის ღვინოს აქვს კომშის და ვაშლის არომატი, რომლებშიც მოგვიანებით დომინირებს კარამელი და მოხალული თხილი. Რბილი ტარხუნისა და მშრალი ლეღვის ნოტები ხდის დასრულებას ელეგანტურს, რბილს და გლუვს. უხდება წითელ და თეთრ ხორცს, მწვადს, სტეიკს, ცხიმიან თევზს, ყველს, მწნილის.


ბრენდის ისტორია

ჯუსოს ტრადიციული კახური მეღვინეობა ოჯახის მრავალწლიან ტრადიციას წარმოადგენს, რომელსაც საფუძველი ოჯახის წინაპარმა, კახეთში ცნობილმა მეღვინემ, ჯუსო პაპამ ჩაუყარა. წლების განმავლობაში მეღვინის ოჯახი წინაპრის ტრადიციას აგრძელებდა და ღვინოს მხოლოდ პირადი მოხმარებისთვის, მეგობრებისთვის აყენებდა. 6 წლის წინ კი ჯუსო პაპის შთამომავლებმა ორმა ახალგაზრდა მეღვინემ შეძლო ოჯახური ტრადიციისთვის და საყვარელი საქმიანობისთვის ბიზნესის ხასიათი მიეცა და ღვინის მოყვარულთათვის მაღალი ხარისხის, კახური ტრადიციული მეთოდით ქვევრში დაყენებული ნატურალური ღვინო შეეთავაზებინა. ჯუსოს მეღვინეობა აერთიანებს მარანს 17 ქვევრით (18 ტონის), ღვინის სადეგუსტაციო სივრცეს და კახეთში (სოფელ შილდასა და საგარეჯოს რაიონში) მდგებარე ვენახებს. მეღვინეობის მთავარ სიამაყეს მამა-პაპისეული 60 წლის ვენახი წარმოადგენს, რომელიც ჯუსო პაპამ საგარეჯოს რაიონში მდინარე იორისა და თვალთხევის პირზე მდებარე კოსტაფეს ტერიტორიაზე გააშენა. ჯუსოს ღვინოებია - კოსტაფე (რქაწითელი, ქისი, მწვანე, ბუერა - 60 წლის ვენახიდან), რქაწითელი, ქისი, მწვანე და საფერავი. მეღვინეობა წელიწადში დაახლოებით 8000-9000 ბოთლს აწარმოებს, რომლის 50% ექსპორტზე გადის.


მსგავსი პროდუქცია