გურამიშვილის მარანი, საგურამო, სეპაჟი, თეთრი მშრალი ღვინო.

78.00

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
ღვინო
სახეობა
მშრალი
ფერი
თეთრი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველო-ქართლი
ბრენდი
გურამიშვილის მარანი
ყურძნის ჯიში
ქისი, ხიხვი, გორული მწვანე
ტექნოლოგია
მუხის კასრი
ალკოჰოლის პროცენტი
13%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

საგურამო თეთრი მშრალი ღვინო კასრში დაძველებით - დამზადებულია ქართული ენდემური ყურძნის ჯიშებისგან: ქისი, ხიხვი, გორული მწვანე. ღვინო დაძველებულია ფრანგულ მუხის კასრებში მინიმუმ 9 თვის განმავლობაში. გამოირჩევა დაბალანსებული მჟავიანობით, ახასიათებს ჯიშური მწიფე ნესვის, გარგრის, ვაშლისა და ფორთოხლის ცედრის არომატები, ასევე, კარგადაა გამოხატული მუხის ტონები , რაც ღვინოს ჰარმონიულობასა და ელეგანტურს ძენს. შენახვის პირობები: 5-20 °C-მდე.


ბრენდის ისტორია

თადეოზ გურამიშვილის ღვინის მარანი მე-19 საუკუნის დასაწყისში აშენდა. თადეოზი იყო უკანასკნელი ქართველი დედოფლის - მარიამ ციციშვილის ბიძაშვილი და საქართველოს ერთ-ერთი უმდიდრესი მემამულე. გურამიშვილის ღვინის მარანი უნიკალური ნაგებობაა არქიტექტურული და მხატვრული თვალსაზრისით. ის საქართველოს ხუროთმოძღვრების ძეგლად იქნა აღიარებული. ღვინის მარანი აგებულია მე-19 საუკუნის დასაწყისისთვის დამახასიათებელ კლასიცისტურ სტილში. 1863 წელს მოგვიანებით წმინდანმა ილია ჭავჭავაძემ ცოლად შეირთო თადეოზ გურამიშვილის ასულ ოლგაზე, რომელსაც მარანი მემკვიდრეობით ერგო. კომუნისტებმა ეს ტერიტორია ნაგავსაყრელ ადგილად აქციეს, თუმცა საზოგადოებამ აღადგინა თადეოზ გურამიშვილის ისტორიული მარანი და მოაწყო საზეიმო გახსნის ცერემონია. ღვინის ქარხანა, რომელიც ოდესღაც ილია ჭავჭავაძის საკუთრებაში იყო და კახეთის ტრადიციული მეღვინეობის სახელმწიფოს მიერ 49 წლით იჯარით იყო გაცემული, საშუალებას იძლევა უძველესი ქართული ვაზის ჯიშების აღდგენისა და შემდგომ განვითარებისა. აქ ძირითადად მოჰყავდათ იშვიათი და გადაშენებული ვაზის ჯიშები, როგორიცაა „დანახარული“, „ბუზა“, „შავკაპიტო“, „ხიხვი“, „ქისი“, „გორული მწვანე“, რომლებსაც ილია იყენებდა ღვინის დასამზადებლად.


მსგავსი პროდუქცია