გურამიშვილის მარანი, გრანდ კუვე, სეპაჟი, თეთრი მშრალი ცქრიალა ღვინო.

58.50

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
ცქრიალა ღვინო
სახეობა
მშრალი
ფერი
თეთრი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო-ქართლი, საქართველო
ბრენდი
გურამიშვილის მარანი
ყურძნის ჯიში
ქისი, გორული მწვანე, ჩინებული
ტექნოლოგია
კლასიკური
ალკოჰოლის პროცენტი
12%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

ცქრიალა ღვინო გრანდ კუვე თეთრი ბრუტი დამზადებულია კლასიკური შამპანიზაციის მეთოდით საგურამოს ვენახების ყურძნის უძველესი ჯიშების - ქისის, გორული მწვანესა და ჩინურის - სეპაჟისაგან. სასმელი ღია ჩალისფერია, ახასიათებს ნაზი, ჰარმონიული გემო ატმისა და მწვანე ვაშლის მსუბუქი ტონებით, ნაზი ბუშტუკები. შენახვის პირობები: 5-20°C-მდე.


ბრენდის ისტორია

თადეოზ გურამიშვილის ღვინის მარანი მე-19 საუკუნის დასაწყისში აშენდა. თადეოზი იყო უკანასკნელი ქართველი დედოფლის - მარიამ ციციშვილის ბიძაშვილი და საქართველოს ერთ-ერთი უმდიდრესი მემამულე. გურამიშვილის ღვინის მარანი უნიკალური ნაგებობაა არქიტექტურული და მხატვრული თვალსაზრისით. ის საქართველოს ხუროთმოძღვრების ძეგლად იქნა აღიარებული. ღვინის მარანი აგებულია მე-19 საუკუნის დასაწყისისთვის დამახასიათებელ კლასიცისტურ სტილში. 1863 წელს მოგვიანებით წმინდანმა ილია ჭავჭავაძემ ცოლად შეირთო თადეოზ გურამიშვილის ასულ ოლგაზე, რომელსაც მარანი მემკვიდრეობით ერგო. კომუნისტებმა ეს ტერიტორია ნაგავსაყრელ ადგილად აქციეს, თუმცა საზოგადოებამ აღადგინა თადეოზ გურამიშვილის ისტორიული მარანი და მოაწყო საზეიმო გახსნის ცერემონია. ღვინის ქარხანა, რომელიც ოდესღაც ილია ჭავჭავაძის საკუთრებაში იყო და კახეთის ტრადიციული მეღვინეობის სახელმწიფოს მიერ 49 წლით იჯარით იყო გაცემული, საშუალებას იძლევა უძველესი ქართული ვაზის ჯიშების აღდგენისა და შემდგომ განვითარებისა. აქ ძირითადად მოჰყავდათ იშვიათი და გადაშენებული ვაზის ჯიშები, როგორიცაა „დანახარული“, „ბუზა“, „შავკაპიტო“, „ხიხვი“, „ქისი“, „გორული მწვანე“, რომლებსაც ილია იყენებდა ღვინის დასამზადებლად.


მსგავსი პროდუქცია