გურამიშვილის მარანი, ბუზა, წითელი მშრალი ღვინო, 2019 წ.

65.00

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
ღვინო
სახეობა
მშრალი
ფერი
წითელი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველო-ქართლი
ბრენდი
გურამიშვილის მარანი
ყურძნის ჯიში
კაბერნე
ტექნოლოგია
მუხის კასრი
ალკოჰოლის პროცენტი
12%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

გურამიშვილის მარნის ღვინო წითელი მშრალი ღვინოა, რომელიც დამზადებულია ქართლის რეგიონში, სოფელ საგურამოში მოყვანილი ბუზას ყურძნის ჯიშისგან, რომელიც უიშვიათესი, აღდგენილი სახეობაა. ფერმენტაციის დასრულების შემდეგ ღვინო 9 თვის განმავლობაშია დავარგებული მუხის კასრში. სასმელს ღია ლალისფერი შეფერილობა და მწიფე კენკრის ნოტები ამშვენებს, ხასიათდება სასიამოვნო მჟავიანობითა და სიმსუბუქით. სერვირებისთვის რეკომენდებული ტემპერატურა 16-18 გრადუსია.


ბრენდის ისტორია

თადეოზ გურამიშვილის ღვინის მარანი მე-19 საუკუნის დასაწყისში აშენდა. თადეოზი იყო უკანასკნელი ქართველი დედოფლის - მარიამ ციციშვილის ბიძაშვილი და საქართველოს ერთ-ერთი უმდიდრესი მემამულე. გურამიშვილის ღვინის მარანი უნიკალური ნაგებობაა არქიტექტურული და მხატვრული თვალსაზრისით. ის საქართველოს ხუროთმოძღვრების ძეგლად იქნა აღიარებული. ღვინის მარანი აგებულია მე-19 საუკუნის დასაწყისისთვის დამახასიათებელ კლასიცისტურ სტილში. 1863 წელს მოგვიანებით წმინდანმა ილია ჭავჭავაძემ ცოლად შეირთო თადეოზ გურამიშვილის ასულ ოლგაზე, რომელსაც მარანი მემკვიდრეობით ერგო. კომუნისტებმა ეს ტერიტორია ნაგავსაყრელ ადგილად აქციეს, თუმცა საზოგადოებამ აღადგინა თადეოზ გურამიშვილის ისტორიული მარანი და მოაწყო საზეიმო გახსნის ცერემონია. ღვინის ქარხანა, რომელიც ოდესღაც ილია ჭავჭავაძის საკუთრებაში იყო და კახეთის ტრადიციული მეღვინეობის სახელმწიფოს მიერ 49 წლით იჯარით იყო გაცემული, საშუალებას იძლევა უძველესი ქართული ვაზის ჯიშების აღდგენისა და შემდგომ განვითარებისა. აქ ძირითადად მოჰყავდათ იშვიათი და გადაშენებული ვაზის ჯიშები, როგორიცაა „დანახარული“, „ბუზა“, „შავკაპიტო“, „ხიხვი“, „ქისი“, „გორული მწვანე“, რომლებსაც ილია იყენებდა ღვინის დასამზადებლად.


მსგავსი პროდუქცია