ჩიტოს ღვინო, საფერავი, წითელი მშრალი ღვინო, 2020 წ.

55.00

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
წითელი ღვინო, ღვინო მცირე მარნებიდან, ბუნებრივი ღვინის ასოციაცია
სახეობა
მშრალი
ფერი
წითელი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველო-კახეთი
ბრენდი
ჩიტოს ღვინო
ყურძნის ჯიში
საფერავი
წელი
2020
ტექნოლოგია
ქვევრი
ალკოჰოლის პროცენტი
13%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

ქარვისფერი მშრალი ღვინო, დაყენებულია ქვევრში, საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, ღვინო არ მუშავდება ქიმიურად და არ იფილტრება. მოსალოდნელია მცირე რაოდენობით ლექი, შეიცავს სულფიტს.


ბრენდის ისტორია

საავტორო მეღვინეობა ჩიტოს ღვინო დაარსდა 2017 წელს. დამაარსებელი და მეღვინე, ნინო ჩიტოშვილი, დაიბადა თბილისში, დაამთავრა თბილისის სახელმწიფო კონსერვატორია. მეღვინეობაში მოვიდა ღვინის, მუსიკის, ფილოსოფიის, ურთიერთობის და ზოგადად ხელოვნების სიყვარულის გამო. როგორც თავად ნინო აღნიშნავს ღვინო მას ანიჭებს მეტ ემოციერ ჰარმონიას ვიდრე მუსიკა. სწორედ მაგ მიზნით 6 წლის წინ მის ეზოში მარტყოფის აგარაკზე იყო ჩაყრილი პირველი ქვევრები, სადაც იწურება მხოლოდ ორგანული, ნატურალერი ღვინო. ღვინოში აგრეთვე არ გამოიყენება კულტურული საფუარი და არ იფილტრება. ღვინო გადის ფერმენტაციას და შემდგომ ვინიფიკაციას ქვევრებში 7-9 თვის განმავლობაში. ყველა ღვინო იწარმოება მხოლოდ საკუთარ ვენახებში მოყვანილი  ყურძნისგან, რომელიც მდებარეობს კახეთში, სოფელ ვაჩნაძიანში. მიკროზონა მუკუზანი ერთ ერთი საუკეთესოა როგორც წითელი, ასევე ქარვისფერი ღვინის წარმოებისთვის. ჩვენ მოგვყავს საფერავი, რქაწითელი  ქისი, ხიხვი და კახური მწვანე. ყველა ვენახი მოყვანილია  ორგანული მოვლის წესებით და ღვინო შესაბამება კატეგორიას "ნატურალერი". ჩიტოს ღვინო არის ასოციაცია ბუნებრივი ღვინის წევრი. აწარმოებს 10000 ბოთლ ღვინოს.ჩიტოს ღვინო იყიდება: საფრანგეთი, აშშ, დანია, ლატვია, ისრაილი. ყოველწლიურად ჩვენი ღვინო გადის დეგუსტაციას და იყიდება ნიუ იორკის ერთ ერთ ყველაზე ცნობილ ღვინის ბარში Vinyl Wine. ასევე 2021 წლის მოსავლის  საფერავმა მოიპოვა ოქროს მედალი საფერავის საერთაშორისო კონკურსში.


მსგავსი პროდუქცია