ბედიანი, ხიხვი, ქვევრი, 2021
54.00
₾მახასიათებლები
სპეციფიკაციები
აღწერა
დახასიათება
კახეთში მოყვანილი ხიხვის ჯიშის ყურძნიდან, ქართული ტრადიციული მეთოდით დაყენებული ქვევრის ღვინო გამოირჩევა ქარვისფერი შეფერილობით. თავდაპირველად მკვეთრად გამოხატულ ჯიშურ არომატებს შეიგრძნობთ, რასაც ტროპიკული ხილის ჩირები მოყვება. გემოზე დახვეწილი, ელეგანტური, რბილი ტანინებითა და გარგარის ჩირის დაბოლოებით გამოირჩევა.
ბრენდის ისტორია
მეღვინეობა ბედიანი გაშენებულია 20,000 კვ.მ ფართობზე, თელავის რაიონ სოფელ კურდღელაურში. მეღვინეობა აღჭურვილია იტალიაში წარმოებული მაღალი ხარისხის საწარმოო ტექნიკით კომპანიას აქვს წელიწადში 1 მილიონი ბოთლის წარმოების რესურსი. ბრენდის ისტორიის საწყისს ვხვდებით ჯერ კიდევ მე-10 საუკუნეში. ეს არის დრო, როდესაც გაერთიანებული საქართველოს პირველმა მეფემ ბაგრატ III ბაგრატიონმა ააგო ბედიის მონასტერი საქართველოს ერთ-ერთ უძველეს მხარე - აფხაზეთში. საეკლესიო მსახურების გარდა, მონასტერი იყო ის ადგილი, სადაც ღვინო მზადდებოდა ქვევრში, ღვინის წარმოების ქართული ტრადიციული მეთოდით, რომელიც ითვლის 8000 წლის ისტორიას დღემდე.