ბედიანი, მუკუზანი, წითელი მშრალი, 2021
30.00
₾მახასიათებლები
სპეციფიკაციები
აღწერა
დახასიათება
ადგილწარმოშობის დასახელების, წითელი მშრალი ღვინო მზადდება საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, რომელიც მუკუზანის მიკროზონაში არის მიღებული. ღვინო არის ბროწეულისფერი. ხანგრძლივი დაბოლოებით, დაბალანსებული და ელეგანტური ტანინებით, რომელშიც შეიგრძნობთ სხვადასხვა კენკრის, შავი ქლიავისა და ტკბილი სუნელების არომატს.
ბრენდის ისტორია
მეღვინეობა ბედიანი გაშენებულია 20,000 კვ.მ ფართობზე, თელავის რაიონ სოფელ კურდღელაურში. მეღვინეობა აღჭურვილია იტალიაში წარმოებული მაღალი ხარისხის საწარმოო ტექნიკით კომპანიას აქვს წელიწადში 1 მილიონი ბოთლის წარმოების რესურსი. ბრენდის ისტორიის საწყისს ვხვდებით ჯერ კიდევ მე-10 საუკუნეში. ეს არის დრო, როდესაც გაერთიანებული საქართველოს პირველმა მეფემ ბაგრატ III ბაგრატიონმა ააგო ბედიის მონასტერი საქართველოს ერთ-ერთ უძველეს მხარე - აფხაზეთში. საეკლესიო მსახურების გარდა, მონასტერი იყო ის ადგილი, სადაც ღვინო მზადდებოდა ქვევრში, ღვინის წარმოების ქართული ტრადიციული მეთოდით, რომელიც ითვლის 8000 წლის ისტორიას დღემდე.