ასკანელი, ტვიში, ცოლიკოური, თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო, 2022 წ.

22.30

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
თეთრი ღვინო
სახეობა
ნახევრადტკბილი
ფერი
თეთრი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველო-რაჭა-ლეჩხუმი
ბრენდი
ასკანელი
ყურძნის ჯიში
ცოლიკოური
წელი
2022
ტექნოლოგია
მუხის კასრი
ალკოჰოლის პროცენტი
11.5%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

ასკანელის თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო, ტვიში, ყურძენ ცოლიკოურისგანაა დამზადებული. ღვინო, ნაზი და ჰარმონიული გემოთი, ჯიშური არომატებითა და სასიამოვნო სიტკბოთი გამოირჩევა. მკაცრად და ზედმიწევნით კონტროლდება მთელი ტექნოლოგიური პროცესი. ღვინოში ზომიერი სიტკბოს შესანარჩუნებლად ალკოჰოლური დუღილის შეჩერება ტემპერატურის დაწევით ხდება. მუქი ჩალისფერი ღვინის მაღალი მჟავიანობა ჰარმონიულად ერწყმის კარგად გამოხატულ მწვანე ვაშლის, ატმისა და კივის არომატებს. ზომიერად ტკბილ ღვინოს ამშვენებს მსუბუქი სხეული და სასიამოვნოდ გახანგრძლივებული დაბოლოება.


ბრენდის ისტორია

ლეგენდის თანახმად, სოფელ ასკანაში დგას უძველესი ციხესიმაგრე, რომელსაც დიდი ასაკისა და გამორჩეული გამძლეობის გამო “ასკანიანი ციხე” ეწოდა. ასკანელის სახელის საფუძვლებიც ქართველის მებრძოლი ხასიათის მითოსსა და ისტორიაში მოიპოვება. ანთიმოზ ჩხაიძე ის ადამიანია, ვის სახელსაც ასკანელის მეღვინეობის ტრადიციისთვის საფუძვლის ჩაყრა უკავშირდება. მან ააგო მარანი მეცხრამეტე საუკუნის მიწურულს, სადაც ამზადებდა განსაკუთრებულად სუფთა და არომატულ ღვინოს სხვადასხვა ჯიშის ყურძნისგან. ერთ-ერთი ჯიში, რომელიც ჩხაიძეების გვარმა შემოინახა, სახელგანთქმული ჩხავერია. ამბობენ, ჩხაიძეების გვარიც ამ სახელიდან მოდისო. ბრენდის მიღმა არსებული ადამიანებისთვის, ეს გადმოცემები სიამაყისა და უდიდესი პასუხისმგებლობის საფუძველია. დღეს კომპანია 60 სახეობაზე მეტი დასახელების ღვინოს აწარმოებს, ასევე ასხამს ბრენდის, შუშხუნა ღვინოსა და ჭაჭას. აქვს ქარხნები სამ რეგიონში - კახეთში, გურიასა და თბილისში.


მსგავსი პროდუქცია