ანბანი, საფერავი, ქვევრი, თეთრი მშრალი, გაუფილტრავი ღვინო, 2021წ

44.00

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
წითელი ღვინო
სახეობა
მშრალი
ფერი
წითელი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველი-კახეთი
ბრენდი
ანბანი
ყურძნის ჯიში
საფერავი
წელი
2021
ტექნოლოგია
ქვევრი
ალკოჰოლის პროცენტი
13.5%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

საფერავის მშრალი წითელი ნატურალური გაუფილტრავი ღვინო ექსტრაქტულია ღვინო დამახასიათებელი ბუკეტით, ჰარმონიული გემოთი. ქვევრში გაიარა ფერმენტაცია და დაძველდა ძველი ქართული მეთოდის მიხედვით. ყურძნის მოსავალი: სექტემბრის ბოლოს. დუღილი: საფერავი ქვევრში ღეროების გარეშე. 3-დან 4 კვირამდე, სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება. აურიეთ: 4-6 ჯერ დღეში პირველი 4 კვირის განმავლობაში. მარტში ღვინო გადადის ერთი ქვევრიდან მეორეში რათა გათავისუფლდეს იგი დარჩენილი ნალექისგან. იგივე პროცესი ტარდება გაზაფხულში. რაც უფრო დიდხანს არის საფერავი ქვევრში დაძველებული უფრო მკვეთრი არომატი იძენს.


ბრენდის ისტორია

2017 წელს ოთხმა ბავშვობის მეგობარმა, მამუკამ, ამირანმა და გიორგიმ, რომლებიც დაინტერესებულები იყვნენ ნატურალური მეღვინეობით, გადაწყვიტეს, გაჰყოლოდნენ წინაპრების კვალს და დაეწყოთ ნატურალური ღვინის დაყენება. ღვინო უნდა დაეყენებულიყო უძველესი ქართული ტრადიციული მეთოდებით, ზუსტად ისე, როგორც 8000 წლის წინ საქართველოში. Პირველი ნაბიჯი იყო შესაფერისი ვენახის აღმოჩენა. Ნიადაგთან პირველივე შეხებისას ყველამ იგრძნო ვაზთან ძლიერი კავშირი და პირველი გარიგებაც შედგა. ახლა ანბანი ფლობს 1980 წელს გააშენებულ ვენახს. Მას ფლობდა პიროვნება, რომელიც ღვინის შესახებ იმავე შეხედულებებს იზიარებდა, როგორც მეგობრები. ამის შემდეგ Მალევე აშენდა მარანი ქვევრებით და ახლა იქ იწარმოება ღვინო ისე, როგორც ეს ხდებოდა წინაპრების მიერ დიდი ხნის წინ. “Გახსოვდეს, ვისი გორისა ხარ!” - ძველი ქართული გამონათქვამი.


მსგავსი პროდუქცია