ანბანი, რქაწითელი ქვევრი, თეთრი მშრალი, ტანინიანი ღვინო, 2020წ
33.00
₾მახასიათებლები
სპეციფიკაციები
აღწერა
დახასიათება
დამზადებულია ტრადიციული ქართული სტილით ქვევრში, მშრალი ქარვისფერი ნატურალური გაუფილტრავი ღვინო მზადდება რქაწითელის ჯიშის ყურძნისგან. მოსავალი მოკრეფილია ჩვენს ვენახში სოფელ ოჟიოში, კახეთში. რქაწითელი საქართველოში ერთ-ერთი უძველესი ჯიშია რომელიც თარიღდება ჩვენს წელთაღრიცხვამდე 3000 წლით. ყურძნის მოსავალი: სექტემბრის ბოლოს. დუღილი: რქაწითელის დუღილი ქვევრში ან 3-დან 4 კვირამდე.სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება. ფერმენტაციის დასრულების შემდეგ რჩება ჭაჭაზე (კანზე) ექვსი თვის განმავლობაში. ირევა 4-6 ჯერ დღეში პირველი 4 კვირის განმავლობაში მარტში ღვინო გადადის ერთი ქვევრიდან მეორეში რომ გათავისუფლდეს იგი დარჩენილი ნალექისგან. იგივე პროცესი ტარდება გაზაფხულში.
ბრენდის ისტორია
2017 წელს ოთხმა ბავშვობის მეგობარმა, მამუკამ, ამირანმა და გიორგიმ, რომლებიც დაინტერესებულები იყვნენ ნატურალური მეღვინეობით, გადაწყვიტეს, გაჰყოლოდნენ წინაპრების კვალს და დაეწყოთ ნატურალური ღვინის დაყენება. ღვინო უნდა დაეყენებულიყო უძველესი ქართული ტრადიციული მეთოდებით, ზუსტად ისე, როგორც 8000 წლის წინ საქართველოში. Პირველი ნაბიჯი იყო შესაფერისი ვენახის აღმოჩენა. Ნიადაგთან პირველივე შეხებისას ყველამ იგრძნო ვაზთან ძლიერი კავშირი და პირველი გარიგებაც შედგა. ახლა ანბანი ფლობს 1980 წელს გააშენებულ ვენახს. Მას ფლობდა პიროვნება, რომელიც ღვინის შესახებ იმავე შეხედულებებს იზიარებდა, როგორც მეგობრები. ამის შემდეგ Მალევე აშენდა მარანი ქვევრებით და ახლა იქ იწარმოება ღვინო ისე, როგორც ეს ხდებოდა წინაპრების მიერ დიდი ხნის წინ. “Გახსოვდეს, ვისი გორისა ხარ!” - ძველი ქართული გამონათქვამი.