ანბანი, ქისი, ქვევრი, თეთრი მშრალი, გაუფილტრავი ღვინო, 2020წ

46.20

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
თეთრი ღინო
სახეობა
მშრალი
ფერი
თეთრი
ქვეყანა-რეგიონი
საქართველო, საქართველი-კახეთი
ბრენდი
ანბანი
ყურძნის ჯიში
ქისი
წელი
2020
ტექნოლოგია
ქვევრი
ალკოჰოლის პროცენტი
13%
მოცულობა
750 მლ

აღწერა

დახასიათება

დამზადებულია ტრადიციული ქართული სტილით ქვევრში, ქარვისფერი ნატურალური გაუფილტრავი ღვინო მზადდება ქისის ჯიშის ყურძნისგან. მოსავალი მოკრეფილია ჩვენს ვენახში სოფელ ოჟიოში, კახეთში. ყურძნის მოსავალი: სექტემბრის ბოლოს. დუღილი: ქისი დუღდება ქვევრში 3-დან 4 კვირამდე შემდეგ კი ის რჩება ჭაჭაზე (კანზე) ექვსი თვე. ვურევთ 4-6 ჯერ დღეში პირველი 4 კვირის განმავლობაში. მარტში ღვინო გადადის ერთი ქვევრიდან მეორეში რათა გათავისუფლოს იგი დარჩენილი ნალექისგან. იგივე პროცესი ტარდება გაზაფხული.


ბრენდის ისტორია

2017 წელს ოთხმა ბავშვობის მეგობარმა, მამუკამ, ამირანმა და გიორგიმ, რომლებიც დაინტერესებულები იყვნენ ნატურალური მეღვინეობით, გადაწყვიტეს, გაჰყოლოდნენ წინაპრების კვალს და დაეწყოთ ნატურალური ღვინის დაყენება. ღვინო უნდა დაეყენებულიყო უძველესი ქართული ტრადიციული მეთოდებით, ზუსტად ისე, როგორც 8000 წლის წინ საქართველოში. Პირველი ნაბიჯი იყო შესაფერისი ვენახის აღმოჩენა. Ნიადაგთან პირველივე შეხებისას ყველამ იგრძნო ვაზთან ძლიერი კავშირი და პირველი გარიგებაც შედგა. ახლა ანბანი ფლობს 1980 წელს გააშენებულ ვენახს. Მას ფლობდა პიროვნება, რომელიც ღვინის შესახებ იმავე შეხედულებებს იზიარებდა, როგორც მეგობრები. ამის შემდეგ Მალევე აშენდა მარანი ქვევრებით და ახლა იქ იწარმოება ღვინო ისე, როგორც ეს ხდებოდა წინაპრების მიერ დიდი ხნის წინ. “Გახსოვდეს, ვისი გორისა ხარ!” - ძველი ქართული გამონათქვამი.


მსგავსი პროდუქცია