ანაპეა, მცვივანი კახური, ქარვისფერი მშრალი ღვინო, 2019 წ.
49.50
₾მახასიათებლები
სპეციფიკაციები
აღწერა
დახასიათება
ქარვისფერი მშრალი ღვინო მზადდება საუკუნოვანი ქართული ღვინის წარმოების ტრადიციის სრული დაცვით. სიყვარულით მოვლილ ვენახებში სექტემბერში ტარდება რთველი, ერთ ჰექტარზე იკრიფება 4 ტონა ყურძენი და იწურება ქვევრებში, ისე, როგორც ამას წინაპრები ათასობით წლის განმავლობაში აკეთებდნენ. ქვევრებში ჭაჭაზე დაყენებით. ყურძნის წვენი ღვინდება 7 თვის განმავლობაში, შემდეგ კი დამატებით რამდენიმე თვე ძველდება სხვა ქვევრებში, რომლებიც ისხმება ბოთლებში და წყნარდება კიდევ მინიმუმ 3 თვე. ამ ბოთლში არსებული ღვინო ნატურალურია, რაც მეტია, ვიდრე უბრალოდ ბიო ღვინო. ის ადამიანისა და ბუნების ჰარმონიული თანაცხოვრების პროდუქტია. ღვინო ღვინო მზადდება მხოლოდ ტრადიციულ-კახური მეთოდით, მხოლოდ ქვევრში - ნარინჯისფერი ღვინოები 6 თვიანი ტყავითა და ღეროების 10-15% (ქვევრში 2 – 3 კგ წმ), ხოლო წითელი ორგვარად - 2 კვირა კანით და 6/7 თვე კანით. დუღილი ხდება ნულოვან დონეზე, დასაწურავად გათვლილ ქვევრებში, ვიდრე 6/7 თვიანი კანთან კონტაქტის შემდეგ სხვა ქვევრებში, 6 მეტრის სიღრმეზე ჩამოგვაქვს დაძველების ღვინოები, რომლებიც განკუთვნილია სპეციალურად დაძველებისთვის და შესანახად. მინიმუმ 1 წლის განმავლობაში.
ბრენდის ისტორია
ანაპეა, არის ბუნებრივი ღვინის კომპანია, რომელიც შეიქმნა 2013 წელს, უნიკალური მისიით: აღადგინოს მე-19 საუკუნის კახეთის რეგიონის საყოფაცხოვრებო აქტივობა, ცხოვრების წესი, მევენახეობის ტრადიცია, ხალხის დამოკიდებულება ვენახისა და ღვინისადმი, რთველისა და ღვინის დაყენების ტექნიკისა და კულტურის მიმართ. ამ მისიის გულისთვის ანაპეას ოჯახმა გადაწყვიტა აეშენებინა მიკრო ეკოსისტემა, უძველესი კახეთი სოფლის მეურნეობით, ვენახებით, ღვინის მარნებითა და საცხოვრებელი სახლებით. ჯერ რითი დაიწყეს: მიწის, ნიადაგის გაცოცხლება. ნიადაგის ნაყოფიერების აღსადგენად ავაშენეთ ბიოჰუმუსის მწარმოებელი ქარხანა. ამის შემდეგ დაავარგეს შვიდი უძველესი კახური ვაზის ჯიში, მათ შორის მცვივანი, ხიხვი, ქისი, მწვანე, საფერავი, რქაწითელი ვარდისფერი (ვარდისფერი რქაწითელი), რქაწითელი. გარდა ამისა, უძველესი კახური საღვინე ვაზის ჯიშების საილუსტრაციოდ, ჩვენ დავთესეთ 33 ადგილობრივი, ძალიან იშვიათი ჯიშის ყურძენი.