Akashi, White Oak, იაპონური შერეული ვისკი,, 500 მლ.

115.43

მახასიათებლები

სპეციფიკაციები

კატეგორია
რაი & სხვა ვისკი
სახეობა
შერეული ვისკი
მოცულობა
500 მლ
ქვეყანა-რეგიონი
იაპონია
ბრენდი
Akashi
ალკოჰოლის პროცენტი
40%
ფერი
ქარვისფერი
არომატი
ხილი

აღწერა

დახასიათება

Akashi Blended White Oak ვისკი იწარმოება იაპონური ხელნაკეთი დისტილერი Eigashima-ს მიერ. ალაოს ვისკისა და მარცვლეულის ვისკის ნაზავია, ის 3 წლის განმავლობაში ბერდება ბურბონის კასრებში, შემდეგ იხვეწება რამდენიმე თვის განმავლობაში ოლოროსოს შერის კასრებში, რაც მას აძლევს როგორც პიკანტურ, ასევე ხილის ნოტებს.


ბრენდის ისტორია

იაპონური ვისკი Akashi ეკუთვნის Eigashima Distillery-ს, რომელიც დაარსდა 1888 წელს სეტოს ზღვის სანაპიროზე, ერთ-ერთ უძველეს ლუდსახარშში, ქალაქ აკაშიში. 1919 წელს Eigashima იყო პირველი იაპონური დისტილერია, რომელმაც მიიღო ლიცენზია ვისკის წარმოებისთვის. ვისკის მოხმარება მთლიანად ადგილობრივი იყო 1984 წლამდე. შოტლანდიურ მოდელზე აგებული დისტილერია 30 წელზე მეტი ხნის განმავლობაში ამზადებდა დახვეწილ ვისკებს მცირე პარტიებში. ვისკის გარდა, ეიგაშიმა ასევე ცნობილია სხვადასხვა სახის ლიქიორების, კერძოდ, საკესა და შოჩუს წარმოებით. კომპანიამ ვაზის მოყვანაც კი დაიწყო და საკუთარ ღვინოს აწარმოებს. ედოს პერიოდში აკაშის დასავლეთი ნაწილი ცნობილი იყო როგორც "ნადა" ან "ღია ზღვა". წყაროს წყლით კურთხეული და აყვავებული მინდვრები ამ ადგილს აქცევს ბუნებრივ ადგილად უმაღლესი ხარისხის ლიქიორის მოსამზადებლად. მდებარეობა კარგად არის ცნობილი მთელ იაპონიაში.


მსგავსი პროდუქცია